site in curs de actualizare

DentExcel               0237 224 737

Controlul Infectiei


Clinica  Dent Excel mentine un regim strict al controlului infectiei. Suntem intotdeauna dispusi sa discutam orice aspect al controlului igienei si incurajam pacientii sa puna intrebari.Urmam si aplicam proceduri stricte recomandate si reglementate de mai multe agentii sanitare din Uniunea Europeana si Romania. Standardele noastre de control al infectiei se supun de asemenea recomandarilor agentiilor din Statele Unite: Occupational Safety & Health Administration (OSHA), Environmental Protection Agency (EPA) si Centers for Disease Control (CDC).

Aceste masuri igienice includ:


Sapun de maini dezinfectant si antibacterian

Manusi (fara latex) si masti faciale de unica folosinta

Dezinfectie chimica a suprafetelor inainte si dupa fiecare pacient

Sterilizarea tuturor instrumentelor si echipamentului inainte de fiecare folosire

Sterilizarea tuturor pieselor de mana dentare

Materiale de unica folosinta, cand sunt indicate

Protocoale speciale pentru chirurgie

Autoclavul, un aparat care omoara bacteriile si virusii prin abur, caldura si presiune, este folosit pentru sterilizarea tuturor instrumentelor. Toate instrumentele sunt impachetate in pungi de unica folosinta si sterilizate individual. Pungile de sterilizare sunt mentinute sigilate si deschise chiar inainte de folosire in fata pacientului. Markerii de control ai sterilizarii de pe acestea furnizeaza informatii despre fiecare instrument dentar.

Folosim in mod curent ultima generatie de autoclav clasa B, care distruge nu numai bacteriile si virusurile dar si prionii, printr-un program special de sterilizare.

Prionul este un agent infectios compus in principal din proteine. Proteina prionului a fost implicata intr-o varietate de boli la mamifere, incluzand encefalopatia bovina spongiforma (EBS, cunoscuta ca "boala vacii nebune") la bovine si boala Creutzfeldt-Jakob la oameni. Toate bolile cunoscute provocate de prioni afecteaza structura creierului sau a tesutului nervos si nu pot fi tratate.

 

 

OST IMPLANT - INDICATII POST - OPERATORII

 

  1. Aplicati comprese reci (gheata) pe fata in zona operatiei 15 minute, cu pauza 15 minute dupa fiecare aplicare, timp de 4-6 ore. Nu continuati dupa 36 de ore. Nu este nefiresc sa apara umflatura post-operatorie. Umflatura (edemul) post-operatorie este o consecinta normala dupa operatie. Trebuie sa va asteptati la umflatura. Daca apare va atinge un maxim in 48-72 de ore, apoi va incepe sa scada.

  2. Luati antibioticele prescrise asa cum v-au fost recomandate, pana la final. Luati antialgicele recomandate dar numai pe perioada prezentei disconfortului. Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii INAINTE de disparitia anesteziei. Pentru disconfort usor sau durere moderata trebuie sa luati 1-2 tablete de Ibuprofen (Nurofen, Rupan, Advil, Motrin) la fiecare 3-4 ore. Nu depasiti 2400 mg in 24 de ore. In plus, puteti folosi un agent analgezic si antipiretic foarte eficient, Acetaminofen (Tylenol Extra Strength, Paracetamol), 1-2 tablete la fiecare 6 ore. Medicamentele pot crea disconfort stomacal. Administrarea lor impreuna cu mancare va reduce acest efect advers.

  3. Nu va clatiti gura energic, cu apa in primele 18-24 de ore. Incepeti clatirea prescrisa (apa de gura speciala -gluconat de clorhexidina 0,12% - sau apa sarata calda) dupa primele 24 de ore si clatiti usor dupa mese si intre mese de 6-8 ori pe zi cel putin o saptamana.

  4. Consumati fluide cat mai curand posibil. Se recomanda sa beti 6-8 pahare cu apa dupa operatie pana seara, la culcare. Evitati sa folositi un pai, deoarece aspiratia poate slabi cheagul de sange si determina sangerare.

  5. In primele 24 de ore mancati alimente moi, racoroase, care pot fi usor mestecate sau inghitite. Evitati sa mancati sau sa beti lichide sau alimente foarte reci sau fierbinti (cafea, supa, ceai). Evitati alimente tari, condimentate, acide sau greu mestecabile cateva zile. Mentineti o dieta echilibrata.

  6. Nu va ridicati buza sau trageti de obraz pentru a privi locul operatiei. Ati putea rupe suturile.

  7. O usoara sangerare sau saliva roz este normala dupa operatie. Daca sunteti ingrijorat(a), aplicati un pliculet umed de ceai ferm in zona operatiei timp de 30 de minute, sau mai mult daca este necesar. Daca sangerarea continua, va rugam contactati clinica.

  8. Evitati perierea si folosirea atei dentare in primele 6 zile in zona operatiei. Dupa 6 zile periati si curatati cu ata foarte delicat. Incepeti sa periati zonele NECHIRURGICALE in ziua urmatoare operatiei. O buna igiena orala este esentiala unei vindecari rapide.

  9. Nu fumati, nu scuipati, nu suflati nasul, nu consumati bauturi alcoolice in primele 24 de ore. Aceste actiuni pot intarzia vindecarea, creste disconfortul, determina sangerare si cauza complicatii.

  10. Odihniti-va linistit(a) cu capul ridicat, dupa operatie, pana seara, la culcare. Nu faceti efort fizic. Intotdeauna ridicati-va incet dintr-o pozitie de odihna pentru a preveni ameteala. Pentru a incuraja o vindecare rapida, va rugam ODIHNITI-VA!


Va rugam sunati la clinica daca aveti intrebari sau ingrijorari.

Romanian Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Maltese Norwegian Portuguese Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian

Foto