site in curs de actualizare

DentExcel               0237 224 737

Controlul Infectiei


Clinica  Dent Excel mentine un regim strict al controlului infectiei. Suntem intotdeauna dispusi sa discutam orice aspect al controlului igienei si incurajam pacientii sa puna intrebari.Urmam si aplicam proceduri stricte recomandate si reglementate de mai multe agentii sanitare din Uniunea Europeana si Romania. Standardele noastre de control al infectiei se supun de asemenea recomandarilor agentiilor din Statele Unite: Occupational Safety & Health Administration (OSHA), Environmental Protection Agency (EPA) si Centers for Disease Control (CDC).

Aceste masuri igienice includ:


Sapun de maini dezinfectant si antibacterian

Manusi (fara latex) si masti faciale de unica folosinta

Dezinfectie chimica a suprafetelor inainte si dupa fiecare pacient

Sterilizarea tuturor instrumentelor si echipamentului inainte de fiecare folosire

Sterilizarea tuturor pieselor de mana dentare

Materiale de unica folosinta, cand sunt indicate

Protocoale speciale pentru chirurgie

Autoclavul, un aparat care omoara bacteriile si virusii prin abur, caldura si presiune, este folosit pentru sterilizarea tuturor instrumentelor. Toate instrumentele sunt impachetate in pungi de unica folosinta si sterilizate individual. Pungile de sterilizare sunt mentinute sigilate si deschise chiar inainte de folosire in fata pacientului. Markerii de control ai sterilizarii de pe acestea furnizeaza informatii despre fiecare instrument dentar.

Folosim in mod curent ultima generatie de autoclav clasa B, care distruge nu numai bacteriile si virusurile dar si prionii, printr-un program special de sterilizare.

Prionul este un agent infectios compus in principal din proteine. Proteina prionului a fost implicata intr-o varietate de boli la mamifere, incluzand encefalopatia bovina spongiforma (EBS, cunoscuta ca "boala vacii nebune") la bovine si boala Creutzfeldt-Jakob la oameni. Toate bolile cunoscute provocate de prioni afecteaza structura creierului sau a tesutului nervos si nu pot fi tratate.

 

 

INDICATII POST-PROTETICE

Coroane provizorii

Uneori o coroana provizorie se poate desprinde. Sunati-ne daca se intampla acest lucru si aduceti coroana provizorie cu Dvs. pentru ca sa o recimentam. Este foarte importanta mentinerea coroanei provizorii in gura atat timp cat previne migrarea celorlalti dinti si compromiterea adaptarii restaurarii finale. Pentru a mentine coroana provizorie, va rugam sa evitati alimentele lipicioase (guma de mestecat), alimentele foarte tari si, daca este posibil, mestecati pe partea opusa. Este important sa va periati dintii normal, dar folositi ata dentara cu grija pentru a nu disloca coroana provizorie. Scoateti ata dentara fara sa va sprijiniti pe coroana provizorie.

 

Coroane si punti dentare

 

Noile Dvs. coroane si punti vor fi cimentate provizoriu pentru sase luni. Dupa aceasta perioada trebuie sa va programati pentru un control protetic si cimentare definitiva. Vom evalua ocluzia, tesutul gingival, igiena dentara si vom face profilaxia de intretinere. Daca in mod accidental, o coroana sau punte se desprinde sau se misca, va rugam sunati la clinica imediat pentru recimentare. Nu scoateti coroana sau puntea din gura pentru ca ati putea compromite adaptatea lucrarii protetice.

 

Proteze acrilice

 

Protezele Dvs. au fost facute foarte precis si trebuie protejate. Este necesar sa le curatati zilnic folosind o periuta de dinti si sapun neabraziv sau pasta de dinti. Clatiti gura des cu oricare dintre apele de gura comerciale. Va indemnam sa va periati gingiile, limba si palatul cu o periuta moale cel putin odata pe zi pentru a indeparta resturile alimentare si a preveni aparitia inflamatiei (daca mai exista dinti in gura, in cazul protezelor partiale, trebuie periati zilnic si curatati cu ata dentara). Trebuie sa va asteptati la un anumit disconfort dupa inserarea noilor proteze. Ne asteptam si noi si va vom programa la control dupa 24 de ore si o saptamana. Invatati sa mancati cu noile proteze folosind alimente semi-solide timp de cateva zile. Mancati in cantitati mici si mestecati incet. Nu va asteptati sa puteti manca alimente solide fara disconfort o anumita perioada. Tesuturile din gura se modifica mereu in timp ce protezele nu. De aceea va asteptam la control la fiecare sase luni. In cazuri rare, pentru o perioada scurta de timp, adezivele orale va vor ajuta sa mentineti protezele si sa va obisnuiti mai usor cu purtarea lor.

 

Romanian Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Maltese Norwegian Portuguese Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian

Foto