site in curs de actualizare

DentExcel               0237 224 737

Controlul Infectiei


Clinica  Dent Excel mentine un regim strict al controlului infectiei. Suntem intotdeauna dispusi sa discutam orice aspect al controlului igienei si incurajam pacientii sa puna intrebari.Urmam si aplicam proceduri stricte recomandate si reglementate de mai multe agentii sanitare din Uniunea Europeana si Romania. Standardele noastre de control al infectiei se supun de asemenea recomandarilor agentiilor din Statele Unite: Occupational Safety & Health Administration (OSHA), Environmental Protection Agency (EPA) si Centers for Disease Control (CDC).

Aceste masuri igienice includ:


Sapun de maini dezinfectant si antibacterian

Manusi (fara latex) si masti faciale de unica folosinta

Dezinfectie chimica a suprafetelor inainte si dupa fiecare pacient

Sterilizarea tuturor instrumentelor si echipamentului inainte de fiecare folosire

Sterilizarea tuturor pieselor de mana dentare

Materiale de unica folosinta, cand sunt indicate

Protocoale speciale pentru chirurgie

Autoclavul, un aparat care omoara bacteriile si virusii prin abur, caldura si presiune, este folosit pentru sterilizarea tuturor instrumentelor. Toate instrumentele sunt impachetate in pungi de unica folosinta si sterilizate individual. Pungile de sterilizare sunt mentinute sigilate si deschise chiar inainte de folosire in fata pacientului. Markerii de control ai sterilizarii de pe acestea furnizeaza informatii despre fiecare instrument dentar.

Folosim in mod curent ultima generatie de autoclav clasa B, care distruge nu numai bacteriile si virusurile dar si prionii, printr-un program special de sterilizare.

Prionul este un agent infectios compus in principal din proteine. Proteina prionului a fost implicata intr-o varietate de boli la mamifere, incluzand encefalopatia bovina spongiforma (EBS, cunoscuta ca "boala vacii nebune") la bovine si boala Creutzfeldt-Jakob la oameni. Toate bolile cunoscute provocate de prioni afecteaza structura creierului sau a tesutului nervos si nu pot fi tratate.

 

 

TRATAMENT DE CANAL - INDICATII POST-OPERATORII

 

  1. Asteptati-va ca dintele Dvs. sa fie dureros la atingere sau presiune, dupa tratament. In mod obisnuit aceste simptome scad dupa cateva zile / o saptamana dar pot dura o perioada mai lunga. Medicatia anti-inflamatorie va ajuta la diminuarea si scurtarea acestor simptome.

  2. Luati medicatia anti-inflamatorie prescrisa asa cum v-a fost recomandata, pana la final.  Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii INAINTE de disparitia anesteziei. In primele 72 de ore trebuie sa luati 1-2 tablete de Ibuprofen (Nurofen, Rupan, Advil, Motrin) la fiecare 4-6 ore. In plus, puteti folosi un agent analgezic si antipiretic foarte eficient, Acetaminofen (Tylenol Extra Strength, Paracetamol), 1-2 tablete la fiecare 6 ore. Medicamentele pot crea disconfort stomacal. Administrarea lor impreuna cu mancare va reduce acest efect advers.

  3. Daca durerea devine severa sau apare umflatura inafara sau inauntrul gurii, daca apare febra sau disconfort care nu sunt alinate de madicatie,  va rugam sa contactati clinica.

  4. Puteti manca sau bea, de preferat, dupa disparitia anesteziei, pentru a nu va musca limba sau obrajii. Nu exista constrangeri ale dietei, dar oricum, nu muscati sau mestecati excesiv pe dintele tratat endodontic pana cand nu va fi facuta restaurarea finala permanenta.

  5. Curatati si periati dintii ca de obicei.

  6. Dintele Dvs. are o restaurare temporara relativ puternica. Va rugam sa va programati cat mai curand pentru plasarea restaurarii permanente. Noi recomandam ca toti dintii posteriori sa fie acoperiti cu coroane. Intarzierea restaurarii permanente a dintelui tratat endodontic mareste riscul fracturii si/sau reinfectarii canalului radicular prin infiltratie. Aceasta poate conduce la necesitatea retratarii, tratamentului chirurgical sau extractiei.

  7. O radiografie facuta inainte de restaurarea finala ne va permite sa evaluam procesul de vindecare dupa tratament. Dintele tratat endodontic corect si restaurat adecvat poate dura tot atat de mult ca orice dinte natural. Ca urmare, este important ca dintii tratati endodontic sa fie controlati regulat, atata timp cat un mic procent nu se vindeca complet.


Va rugam sunati la clinica daca aveti intrebari sau ingrijorari.

Romanian Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Maltese Norwegian Portuguese Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian

Foto