site in curs de actualizare

DentExcel               0237 224 737

Laser
Laser

Clinica Dent Excel foloseste o noua tehnologie care schimba munca medicilor stomatologi si asigura satisfactia pacientului. Laserul chirurgical este o tehnologie unica în cabinetele din Vrancea. Laserul dentar chirurgical este ideal pentru chirurgia orala, implantologie, parodontologie, endodontie, protetica, pedodontie, cosmetica dentara si estetica partilor moi precum si în albirea dintilor. Folosirea laserului rezolva cariile fara sa existe riscul de recidia.

Laserul poate fi utilizat în aproape toate opera?iunile stomatologice, de la anestezie, plastie gingivala, cavitatii, interventii pe tesut moale si pe tesut dur, dar si în scopuri chirurgicale. Prin folosirea acestui laser, se pot realiza chiar extractii fara a mai fi nevoie de anestezic, de exemplu în cazul dintilor usor mobili.
Aplicatiile acestui laser sunt extrem de numeroase si usureaza atât munca stomatologului cât si confortul pacientului. De pilda, sunt sângeari rezultate în urma unui tratament chirurgical mai complex si care pot fi cauterizate folosind laserul. Acesta nu doar cauterizeaza dar si sterilizeaza tesutul astfel încât se reduce perioada inflamatorie, creste confortul, se reduce inflamatia. Zona nu se mai inflameaza atât de mult, fata de folosirea chirurgiei clasice.
Poate ca cei mai bucurosi de modul în care opereaza acest laser sunt copiii.
La acestia se scurteaza perioada de interventie si anestezia nu este necesar?. Copiii nu mai sunt stresati de zgomotul turbinei, de caldura pe care o degaja freza. Efectiv, laserul anuleaza toate acestea iar copilul este uimit ca nu îl mai doare nimic. De asemenea, în cazul pacientilor cu grad înalt de risc, care au suferit operatii pe cord sau care prezint? hemofilii, cu ajutorul laserului este controlata mai bine sângerarea si este anulat riscul infectiilor operatorii. Pe scurt, avantajele sunt absenta anestezicului la interventii, sterilizarea cavitatilor si plagilor realizate, cicatrizare rapida, disconfort redus, absenta vibratiei si a zgomotului neplacut al turbinei care îi sperie pe copii, siguranta deosebita si usurinta în manevrare.
Domenii de utilizare

 

Terapie:
Se curata cariile, se sterilizeaza dintele si recidiva este inexistenta.


Chirurgia orala :

Se pot face incizii, laserul are capacitatea de a taia osul, dintele, de a taia radacina dintelui, chiar si smaltul dintelui în cazul unei premolarizari.

Implantologie :

Se foloseste foarte frecvent în cazul pacientilor cu periimplantita, adica  atunci când gingia din jurul bontului implantului se inflameaza din cauza infiltrarii unor germeni în acea zona si trebuie sterilizata.

Parodontologie :

Boala parodontala este una dintre cele mai perfide din stomatologie. I se spune silent killer sau boala dintilor frumosi. La persoanele care sufera de aceasta boala cad dintii fara nicio alta afectiune, se scot cu mâna. Cauza o reprezinta germenii care se cantoneaza în santurile gingivale, formând niste pungi. Acesti germeni topesc la propriu osul, ajungând la mobilizarea lor. Cu laserul nu se foloseste anestezia iar medicul intra foarte usor în pungile parodontale si le sterilizeaza. Astfel se reduce foarte multe incidenta acestei boli în zona respectiva si se prelungeste viata dintilor.

Protetic?: 

Una dintre problemele des întâlnite la amprentare este ca lucrarea sa fie adaptata la gingie pentru a nu mai intra caria. Prin folosirea laserului chirurgical, tehnicianul dentar scapa de aceasta grija. Laserul festoneaza marginea gingivala si o evidentiaza foarte bine iar tehnicianul nu mai are probleme în a o descoperi. Efectiv i se pune lucrarea „pe tava“.

Estetica dentara :

Sunt pacienti a caror gingie este crescuta mai mult peste dinti decât este normal astfel încât dintii par mai scurti. Prin folosirea acestui laser le sunt prelungirti dintii, primesc o suplete, o eleganta deosebita. Practic, pacientul avea dintii mai lungi dar, deoarece gingia era burjonata peste ei, atunci avea un aspect fizic mincinos. Laserul se foloseste cu succes la albirea dintilor. Prin aplicarea unei substante pe dinti, cu acest laser, în maxim doua sedinte, se schimba culoarea dintilor si pacientul are o încredere mai mare în zâmbetul sau.
Rezulate deosebite au fost întâlnite la tratarea gangrenelor dentare. Practic, tratamentul se reduce la o singura sedinta, în conditiile în care durata medie a unui astfel de tratament traditional se prelungeste ?i pâna la o luna timp în care se fac tratamentele mecanice de canal, cu spalaturi, cu substante antiseptice în canal, obturarea canalului. Cu aceasta tehnologie, într-o singura sedinta se aplica laserul, se realizeaza obturatia definitiva, iar pacientul este scutit de a mai face înca un drum la cabinet pentru aceeasi afectiune.

 

TRATAMENT DE CANAL - INDICATII POST-OPERATORII

 

  1. Asteptati-va ca dintele Dvs. sa fie dureros la atingere sau presiune, dupa tratament. In mod obisnuit aceste simptome scad dupa cateva zile / o saptamana dar pot dura o perioada mai lunga. Medicatia anti-inflamatorie va ajuta la diminuarea si scurtarea acestor simptome.

  2. Luati medicatia anti-inflamatorie prescrisa asa cum v-a fost recomandata, pana la final.  Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii INAINTE de disparitia anesteziei. In primele 72 de ore trebuie sa luati 1-2 tablete de Ibuprofen (Nurofen, Rupan, Advil, Motrin) la fiecare 4-6 ore. In plus, puteti folosi un agent analgezic si antipiretic foarte eficient, Acetaminofen (Tylenol Extra Strength, Paracetamol), 1-2 tablete la fiecare 6 ore. Medicamentele pot crea disconfort stomacal. Administrarea lor impreuna cu mancare va reduce acest efect advers.

  3. Daca durerea devine severa sau apare umflatura inafara sau inauntrul gurii, daca apare febra sau disconfort care nu sunt alinate de madicatie,  va rugam sa contactati clinica.

  4. Puteti manca sau bea, de preferat, dupa disparitia anesteziei, pentru a nu va musca limba sau obrajii. Nu exista constrangeri ale dietei, dar oricum, nu muscati sau mestecati excesiv pe dintele tratat endodontic pana cand nu va fi facuta restaurarea finala permanenta.

  5. Curatati si periati dintii ca de obicei.

  6. Dintele Dvs. are o restaurare temporara relativ puternica. Va rugam sa va programati cat mai curand pentru plasarea restaurarii permanente. Noi recomandam ca toti dintii posteriori sa fie acoperiti cu coroane. Intarzierea restaurarii permanente a dintelui tratat endodontic mareste riscul fracturii si/sau reinfectarii canalului radicular prin infiltratie. Aceasta poate conduce la necesitatea retratarii, tratamentului chirurgical sau extractiei.

  7. O radiografie facuta inainte de restaurarea finala ne va permite sa evaluam procesul de vindecare dupa tratament. Dintele tratat endodontic corect si restaurat adecvat poate dura tot atat de mult ca orice dinte natural. Ca urmare, este important ca dintii tratati endodontic sa fie controlati regulat, atata timp cat un mic procent nu se vindeca complet.


Va rugam sunati la clinica daca aveti intrebari sau ingrijorari.

Romanian Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Maltese Norwegian Portuguese Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian

Foto